Gezocht: Fanfare van soussafoons

Een uniek muzikaal project voor de 30ste editie van de Hasseltse Jeneverfeesten (19 en 20 oktober 2019)

De Hasseltse Jeneverfeesten willen bij gelegenheid van de jubileumeditie dit jaar enkele verrassende initiatieven nemen. Eén daarvan is een optocht en een klein concert van een fanfare die uitsluitend bestaat uit sousafoons (‘bombardons’ in de volksmond). Deze zal plaatsvinden op zondag. Het uur en de locatie worden nog besproken. 

De keuze voor dit instrument is gevoelsmatig. Het is een instrument dat sfeer oproept en dat o.i. perfect bij de Jeneverfeesten past. Bovendien is het een ‘monumentaal’ instrument dat ook visueel tot de verbeelding spreekt. Een optocht met pakweg 20 sousafoons is zelden of nooit vertoond en zal op een grote publieke belangstelling kunnen rekenen.

Georges Moreau, leraar tuba en groepsmusiceren  aan het conservatorium van Hasselt en al vele jaren dirigent van blaasorkesten in binnen- en buitenland, zal zich bekommeren om de muziekkeuze en het instuderen ervan. 

We zoeken dus twintig muzikanten, mét hun instrument. Vermits we de optocht stijlvol willen houden denken we aan een eenvoudige uniforme vestimentaire keuze, bv. een zwarte broek, een wit hemd en rode bretels. Andere afspraken zullen we ten gepaste tijde maken.

De onkosten van de deelnemers willen we graag vergoeden (ook daarover maken we tijdig de nodige afspraken) en de Hasseltse jenever zal uiteraard niet ontbreken.

We horen graag of u aan dit uniek initiatief wil deelnemen. Voor meer informatie en een bevestiging van uw interesse kan u bij ons terecht.


Georges Moreau                                     Jean Pierre Swerts
Leraar koper, dirigent                              Voorzitter vzw Jeneverfeesten
gm@cadenza.be                                     jpshasselt@telenet.be
tel. 0471-082105                                      tel. 0496-587419